Kvartalsrapport från styrelsen maj 2022

INFORMATION

Kommunikation

Vill du komma i kontakt med oss styrelsen, skicka e-post till infogrondalssundet@telia.com.

Vi publicerar allmän medlemsinformation i portarna, på hemsidan och på Facebook.

Rensning av cykelrummen

Det är som vanligt trångt i cykelrummen. Vi behöver säkerställa att gamla cyklar utan ägare inte tar upp utrymme. Vi ber alla att märka sina cyklar med namn på en lapp eller tejp på styret. Märk cyklarna innan 12 juni. Så skall vi sedan rensa ut de ägarlösa cyklarna. För att den som glömmer att märka sin cykel skall ha en chans att rädda den kommer utrensade cyklar att ställas bakom carporten fram till 28 juni varefter de kommer att säljas, skänkas bort eller återvinnas. Vill någon i föreningen köpa en utrensad cykel är det bara att höra av sig till styrelsen.

Efterlysning nycklar

Vi ber alla tidigare styrelsemedlemmar eller andra som lånat nycklar till föreningens allmänna utrymmen att höra av sig till styrelsen. Vi behöver inventera och uppdatera nyckellistorna för att kunna avgöra om vi eventuellt ska låta tillverka några nya nycklar.

Trivselgrupp

Vi vill skapa en grupp av medlemmar som planerar och arrangerar våra sammankomster som kräftskiva och glöggkväll. Eller vilka festligheter som helst. Vi har ju nu en rent fantastisk uteplats – kanske en försommargrillkväll? Hör av er till styrelsen om ni är minsta intresserade!

Trädgårdsgrupp

Vi har en trädgårdsgrupp som arbetar för oss alla med att hålla våra planteringar i gott skick. De behöver hjälp med någon/några som kan klippa häckar och gräsmattor. Vem ställer upp? Kontakta oss eller Inga-Lill i 216 direkt.

UTFÖRT UNDERHÅLL

Obligatorisk ventilationskontroll – OVK

Vi har låtit genomföra den ventilationskontroll som är obligatorisk för alla fastigheter. Kontrollerna påvisade inga uppenbara problem men vi för en dialog med företaget som genomförde kontrollen för att förstå vilka åtgärder som kan vara lämpliga på längre sikt.

Bottenkontroll brygga

Vår fina brygga och dess ankarkedjor har kontrollerats av dykare. Allt är i gott skick.

Sanering myror

Myrorna som invaderat 214 är förhoppningsvis inte i lika gott skick, och det är väl bra det. Sanering genomförs för närvarande och vi får hoppas att myrorna finner för gott att flytta.

Tillfälligt staket

För att lösa problemet att delar av spireahäcken längs uteplatsen är extra gles har styrelsen fått hjälp av Monica och Micke att sätta upp ett tillfälligt staket för att förhindra oönskade passager. När häcken är återställd och uppvuxen till sitt normala skick är den svårgenomtränglig och ger insynsskydd, då kommer det tillfälliga staketet att kunna tas bort.

KOMMANDE UNDERHÅLL

Häckklippning

Fredag den 3 juni kommer Blue Harvest och klipper våra spireahäckar. Det kommer att stå en container för trädgårdsavfall uppställd från fredag den 3 juni till måndag den 6 juni. OBS! Släng inte något eget skräp i containern – för det kommer föreningen att få betala för.

Stamspolning

Spolning av stammarna från kök och badrum kommer att utföras 7–10 juni av Solna Högtrycksspolning AB. Dessa har i postfacken delat ut en så kallad aviseringssedel med information om spolningen. LÄS DEN! Där finns viktig information:

  • När spolning kommer att ske i er lägenhet.
  • Vad ni behöver förbereda i lägenheten.
  • Hur och när man kan lämna nycklar i det fall ni inte är hemma när det är dags att spola.

UPPHANDLING PÅGÅR

Upphandling pågår för ett antal underhållsåtgärder eller inköp.

Laddstolpar

På senaste föreningsstämman beslutade vi att installera upp till 16 så kallade laddstolpar för laddning av elbilar. Styrelsen kommer under verksamhetsåret att arbeta för att genomföra det beslutet. För närvarande undersöker vi om den redan existerande elektriska infrastrukturen kan uppfylla våra kapacitetskrav. Vi undersöker också vilka fysiska platser som kan bli aktuella, vilken ytterligare utrustning som behöver köpas in och hur betalningsmodellen skall se ut. Vi kommer fortlöpande att informera om laddstolpprojektets status och utveckling.

Solsegel

Ett sol- och regnskydd över altanen skulle öka dess användbarhet i vårt av ombytlighet karaktäriserade klimat. På grund av byggnadstillståndsregler vill vi undvika ett fast tak. Vi undersöker vad som finns på marknaden.

Lås på grind

Någon tyckte att vajerlåset på grinden var i vägen och klippte det. Vi undersöker vad det skulle innebära med ett mer fast och stabilt lås på grinden.

Badstege

Vi beslutade på föreningsstämman att införskaffa en badstege med uppfällbar stege som kan sitta på bryggan ohotad av vinterisarna till fromma för föreningens vinterbadare. En sådan kommer att införskaffas men eftersom det är långt till vintern och vi ändå har en badstege lär det ännu dröja ett tag innan den är på plats.

Målning av entréer

Entréerna är en smula slitna efter att många flyttat in och ut de senaste åren. Vi planerar att under verksamhetsåret inhandla uppfräschning av entréerna. Eventuellt kommer inredningen i hissarna att inkluderas.